Løpegruppe: sprint – Team Offerdal

Sprintgruppa (100–400 er i fokus) trenar tysdag og torsdag på Bislett.

Dei trener stort sett 2 timar. God oppvarming med drill. Etter økta avsluttar dei med trening kjernemuskulatur.

Gruppa slik ho er no består av om lag 15 aktive medlemmer. Men på øktene er dei stort sett 6–8 kvar gong. Dei som deltar er på ulikt nivå. Frå mosjonistar til dei som konkurrerer. Alder på noverande medlemmer er 23–60 år. Flest menn, men nokre kvinner.

Viss du er interessert i å bli med, kan du senda ein e-post til [email protected] og vi kan sette deg i kontakt med Asle for meir informasjon og prøvetime.

Trenaren: Asle Offerdal

Asle Offerdal har lenge vore ein av Noregs aller beste løparar på sprint/langsprint med mange medaljar frå NM og internasjonale meisterskap. Han har trent med Odd-Ivar Nyheim og denne gruppa er ei vidareføring av Nyheims treningsfilosofi. Her kan unge over 18 år vere med å trene og utvikle seg innafor sprint på høgt nivå. For meir oppdatert info, bli medlem av Facebookgruppa Team Offerdal.

Asle har ikkje formell trenarutdanning, men har vore i friidretten frå 14-årsalder. Han har vore hjelpetrenar i BUL i fem år inntil han hausten 2014 blei trenar for sprintgruppa Team Offerdal. Hovudmotivasjonen hans som trenar er ei genuin interesse for friidrett og spesielt sprint. Treningsøktene til Asle er allsidige med mykje drill og core-øvingar inkludert i hovudøktene.

Asle er framleis aktiv sjølv på 200 meter og 400 meter. Han har 4 norske rekordar i veteranklassen og 25 gull i Veteran-NM. Hans største meisterskapsprestasjon er EM-bronse på 400 meter i klassen M 45-49.